Dekimo

Dutch version only for now

Inleiding

Sinds 2008 organiseert WELEK samen met Dwengo vzw jaarlijks een robotcompetitie. Vorig jaar ongeveer 150 studenten uit het hoger en secundair onderwijs deel aan onze autonome robot race. Voortbouwend op dit succes, organiseren we in 2016 de Race of Champions. Aan deze wedstrijd kan iedereen deelnemen!

In de Race of Champions bouwen verschillende teams een autonome robot die tegen andere robots zal racen op een parcours. Om de robot te helpen is het parcours omheind met muren en is een zwarte lijn voorzien op de witte ondergrond. M.a.w. de robot heeft dus verschillende mogelijkheden om het parcours te doorlopen (muur-volgen, lijn-volgen). Komt een robot een andere robot tegen, dan is het toegestaan de andere opzij te duwen!

Praktisch

Op dinsdag 16 februari 2016 starten we om 19u00 met een kick-off evenement welke zal doorgaan in het Technicum (Leszaal Cloquet, Sint-Pietersnieuwstraat 41, Gent). Naast de kick-off worden er een 9-tal begeleidingssessies voorzien, typisch op dinsdag en soms ook op woensdag, waarop je kan bouwen aan je robot. Voor vragen is op deze sessies een deskundige begeleiding beschikbaar. Bovendien kan je als UGent-student gebruik maken van al onze infrastructuur.

Voor een overzicht van de eerstkomende (bouw)sessies zie Facebook Spring gerust binnen!

Uitslag

Woensdag 27 april ging de finale van de Race of Champions door. Het was weer een gigantisch succes. Na een spannende finale kregen we volgende ranking:

1. R3b3l
2. Driewieler
3. Boosterronny
4. Lewis
5. Herbie 2.0

De publieksprijs ging naar robot MLGProbot. Proficiat aan alle deelnemende teams!
Foto’s kan je bezichtigen op Facebook

Finale

Op woensdag 27 april gaat om 19u00 de wedstrijd door in de Aula van de UGent!

Zoals bij de voorbije robotcompetities is het de bedoeling om met beperkte middelen een zo intelligent mogelijke robot te bouwen. Het team met de slimste en sterkste robot wint één van onze schitterende prijzen. De prijzenpot blijft voorlopig nog een verrassing, maar het wordt zeker de moeite!

Voorbeeldfilmpje

Sponsering

De negende editie van de IEEE SB Gent WELEK robotcompetitie is mogelijk dankzij de samenwerking tussen Dwengo vzw en onderzoekers van de vakgroep ELIS en INTEC.

De robotcompetitie is mogelijk dankzij de sponsoring van onze trouwe hoofdsponsor Dekimo en het materiaal en ruimte die de vakgroep ELIS ter beschikking stelt.

Contact

Website: Website Robotcompetitie

Facebook: facebook.com/robotcompetitie

Contact: Francis wyffels

Highsnobiety Style