Dekimo

Dutch version only for now

Inleiding

Sinds 2008 organiseert WELEK samen met Dwengo vzw jaarlijks een robotcompetitie. Vorig jaar ongeveer 150 studenten uit het hoger en secundair onderwijs deel aan onze autonome robot race. Voortbouwend op dit succes, organiseren we in 2015 een heuse SUMO-robotcompetitie. Dit jaar organiseren we onze vierde sumo-robotwedstrijd. Verschillende teams zullen hun zelfgebouwde robot een- tegen-een met elkaar laten duelleren. Beide robots worden in een cirkel geplaatst en de eerste die er in slaagt om de ander uit de cirkel te duwen wint.

Eindstand

Het was weer fantastisch! Foto's en filmpjes zijn te vinden op de Facebook-pagina. Hierbij ook de eindstand: 1. 2ND Rebel (vrijwillig) 1. Lindsay (credits) 1. Bob (scholieren) 2. Aiki Liu 2 (vrij) 2. I-Bot (credits) 2. Crèmekar (scholieren) 3. Game of Drones (credits) 3. Turbo Polyp (vrij) 3. Harvester of Sorrow (middelbaar) IEEE: Last Hour Publieksprijs: STEM-inator

Praktisch

Op dinsdag 17 februari starten we om 19u00 met een kick-off evenement welke zal doorgaan in het Technicum (Leszaal Cloquet, Sint-Pietersnieuwstraat 41, Gent). Naast de kick-off worden er een 9-tal begeleidingssessies voorzien, typisch op dinsdag en soms ook op woensdag, waarop je kan bouwen aan je robot. Voor vragen is op deze sessies een deskundige begeleiding beschikbaar. Bovendien kan je als UGent-student gebruik maken van al onze infrastructuur.

Voor een overzicht van de eerstkomende (bouw)sessies zie facebook Spring gerust binnen!

Finale

Op donderdag 30 april gaat om 19u00 de wedstrijd door in de Therminal van de UGent!

Zoals bij de voorbije robotcompetities is het de bedoeling om met beperkte middelen een zo intelligent mogelijke robot te bouwen. Het team met de slimste en sterkste robot wint één van onze schitterende prijzen. De prijzenpot blijft voorlopig nog een verrassing, maar het wordt zeker de moeite!

Deelnemen en kostprijs

Deelnemen is in principe gratis maar iedereen staat wel zelf in voor de kosten van zijn robot (experimenteerbord, sensoren, Lego/andere materialen,…). Dankzij de sponsoring van Dekimo krijgt ieder ingeschreven team een sponsorkaart ter waarde van EUR 30 voor het aankopen van materiaal!

Prijzenpot

Dankzij onze hoofdsponsor Dekimo kunnen we een prijzentafel opstellen met een groot aantal prijzen. Deze prijzenpot houden we voorlopig geheim maar net zoals de vorige jaren zal ieder deelnemend lid van een winnend team een fantastische prijs mee naar huis nemen!

Jury

Een foto met juryleden wordt binnenkort bekend gemaakt!

Sponsering

De achtste editie van de IEEE SB Gent WELEK robotcompetitie is mogelijk dankzij de samenwerking tussen Dwengo vzw en onderzoekers van de vakgroep ELIS en INTEC.

De robotcompetitie is mogelijk dankzij de sponsoring van onze trouwe hoofdsponsor Dekimo en het materiaal en ruimte die de vakgroep ELIS ter beschikking stelt.

Contact

Website: Website Robotcompetitie

Facebook: facebook.com/robotcompetitie

Contact: Francis wyffels

Race of Champions